Cu o instalatie de gaz, esti in avantaj !

Avantajul Ecologic

images/eco.jpg
 • GPL-ul este un excelent combustibil pentru autovehiculele care sunt nevoite sa se incadreze in normele de poluare devenite din ce in ce mai stricte.
 • Emisiile scazute de noxe: in special dioxid de carbon (CO2), oxid de nitrogen (NOx) si de hidrocarburi, ii permit GPL-ului sa-i depaseasca cu mult pe toti ceielalti combustibili conventionali si multi alti combustibili alternativi, in topul pentru un mediu inconjurator mai curat.
 • Daca ne referim la emisiile in aer liber a principalelor noxe de gaze, dintre toti combustibilii auto, cele ale GPL-ului sunt printre cele mai joase. In conformitate cu autoriatea stiintifica de testare, autogazul produce cu 50% mai putin monoxid de carbon, cu 40% mai putine hidrocarburi , cu 35% mai putin oxid de nitrogen si distruge mai putin cu 50% din ozon, in compartie cu benzina. Beneficiile asupra sanatatii, in urma unor astfel de emisii scazute de noxe sunt semnificative.
 • GPL-ul arde fara a lasa reziduuri de carbon n motor(ce poate aduce la uzuri premature), duce la cresterea duratei de viata a valvelor si pistoanelor si pastreaza un timp mai ndelungat calitatiile uleiului de motor.Combustia GPL-ului elibereaza cantitati mult mai mici de monoxid de carbon oxid de nitrogen(familie de gaze care se foloseste n cantitati mici la mbunatatirea calitatii solului dar n cantitati marieste raspunzatoare pentru producerea SMOGULUI )
 • Autogazul este un combustibil curat cu un impresionant beneficiu pentru mediul inconjurator, cu rezultate imediate pentru imbunatatirea calitatii aerului, mai ales in zonele urbane.
 • Autogazul ofera o solutie imediata si concreta in imbunatatirea calitatii aerului mai ales in orase.
 • Avantajele asupra mediului inconjurator ale GPL-ului, in comparatie cu alti combustibili alternativi, sunt si mai mari daca ne referim la respectarea emisilor de aer toxic. In comparatie cu benzina si motorina GPL-ul are mai putine emisii de COV (componenti organici volatili), formaldehide, acetaldehide, butadiene si benzzen. Analizele arata de asemenea ca de ceea gazul are cel mai mic impact asupra potentialului risc de a face cancer. Vehiculele care functioneaza cu gaz isi vor mentine avantajul ecologic asupra celor care functioneaza cu combustibili conventionali in special daca ne referim la poluanti. Auto gaz ul va beneficia de tehnologii care vor optimiza combustia carburantiilor cum ar fi injectia pe benzina si autovehiculele disel. Trasaturile autovehiculelor pe gaz arata ca acestea emit noxe mult mai mici decat autovehiculele dizel, fie ele echipate cu cele mai moderne tehnologii, trape speciale sau diferite filtre.
 • O alta caracteristica pozitiva a unui motor pe gaz este reducerea emisilor in cazul unuei porniri pe timp rece. (Nota: emisile cauzate de pornirea unui motor rece reprezinta un procent important din emisile totale. Cand un motor si catalizatorul de evacuare sunt reci, nu functioneaza eficient permitand emisiilor sa fie evacuate pe toba de esapament). Acest fenomen devine important in cazul parcului de masini urban care se deplaseaza pe distante scurte.
 • Autogazul este in mod intrinsec un carburant curat. Se va dovedi ca pe toata durata de viata a autovehiculului emisiile vor fi curate indiferent de proprietar, sau de mentinerea si intretinerea sistemelor de evacuare (normale si necesare pentru masinile pe benzina sau motorina care vor sa atinga aceleasi performante). Acest fapt a fost demonstrat intr-un studiu din Statele Unite a Agentiei de Protectie a Mediului care a aratat ca performantele sistemelor de evacuare ale vehiculelor pe gaz se pastreaza pe toata durata de functionare a masinii (pana la 220.000 km).
 • In final un beneficiu in plus este acela ca in cazul unei revarsari GPL-ul se evapora mult mai repede decat benzina sau motorina. In contrast cu benzina si motorina nu exista riscul de contaminare a solului sau a apei.
 • Mai mult decat atat vehiculele sunt mai putin zgomotoase decat cele pe benzina sau diesel, reducandu-se si poluarea fonica.

Siguranta cu GPL

mare

 • Firma noastra foloseste instalatii marca Marini Autogas Italia ale caror componente sunt omologate conform reglementarilor si normelor tehnice n transport RNTR 6, regulamentului nr. 67 ECE ONU si certificatelor 1378 si 1379 emise de OPC al Registrului Auto Romn. Toate componentele sunt foarte atent verificate si supuse unor teste riguroase conform normelor mai sus mentionate.
 • Rezervoarele sunt fabricate dintr-un otel special (tratat impotriva fisurilor) cu o grosime de 3,5 mm . Ele sunt fixate pe autovehicul cu platbande si suporti dimensionati sa garanteze, cu rezervorul plin, buna ancorare la solicitari datorate unei accelerari sau decelerari extrem de mari.
 • Rezervoarele autovehiculelor pe gaz sunt construite dintr-un aliaj special de 20 de ori mai rezistent la strapungeri decat rezervoarele de benzina, metanol sau etanol.
 • Noile recipiente cilindrice sunt construite cu un dispozotiv care nu permite umplerea lor peste capacitatea de 80% permitand in cazul cresterii temperaturii cresterea gazului in volum fara a iesi gazul din rezervor.
 • Datorita dispozitivului special montat pe rezervorul GPL, acesta nu se va umple dect la 80% , 3% din capacitate, asigurndu-se n felul acesta crearea unei perne de aer pentru dilatarea gazului. In cazul opririi accidentale a motorului, sistemul electric SAFETY CAR inchide gazul in trei puncte (pe rezervor in spate si in cele doua electrovalve din fata).
 • GPL-ul are cea mai mica raza de flamabilitate dintre toti carburantii alternativi.
 • Scurgerile de gaz pot fi usor detectate datorita odorizantelor adaugate ca si masura de siguranta.
 • GPL-ul este un carburant nontoxic si neotravitor care nu contamineaza soloul si apa.
 • GPL-ul si aerul nu se vor aprinde decat daca sursa de caldura ajunge la cel putin 940 de grade Fahrenheit. In contrast o sursa de benzina se aprinde daca sursa de caldura ajnge la 430-500 e grade Fahreong

Pentru a preveni si minimiza hazardul combustibilului, industria GPL-ului a dezvoltat o serie de standarde si reguli in dizainul, manufacturarea si instalarea componentelor si echipamenetelor, care sunt in permanenta adaptate la evolutiile tehnologice. De fapt se afla in desfasurare o armonizare mondiala, cu participarea directa a Natiunilor Unite, Comisiei Economice Europene si industriei GPL, a regulilor de producere si utilizare a instalatiilor de gaz.
GPL-ul este un carburant sigur si curat care a fost folosit ani de zile pentru gatit si incalzit. Este non toxic, ne otravitor si nu contamineaza apa si solul. GPL-ul are cea mai mica raza de inflamabilitate dintre combustibilii alternativi. Mai mult decat atat, temperatura de aprindere este mai mica cu jumatate decat cea a benzinei. Autogazul are un sistem inchis in care exista valve care inchid si transporta carburantul de la pompa la rezervor fara expunere la mediu inconjurator, ceea ce previne scurgerile si evaporarile.

De ce exista ingrijorari fata de acest sistem?

     Cea mai mare parte a ingrjorarilor asupra sigurantei este PERCEPTIA si lipsa de familiarizare cu acest sitem. Ca si toti ceielalti combustibili GPL-ul este inflamabil si de aceea trebuie manevrat in siguranta si cu atentie. Din acest motiv industria a luat masuri stricte si tehnologii avansate pentru asigurarea sigurantei. Chiar si asa GPL-ul este ocazional victima unor articole de ziar alarmante asupra unor accidente izolate-de multe ori indiferent de cauzele producerii lor.
In realitate dovezile substantiale arata contrariul. Un studiu al institutului german TNO a aratat ca masurile de siguranta ale automobilelor moderne pe GPL sunt de fapt cu mult mai bune decat a celor pe benzina. Alt studiu efectuat de Organizatia de Cercertare Belgiana DNV, a demonstrat ca riscul ruperii rezervorului de benzina este cu mult mi mare decat riscul ruperii rezervorului de gaz

 

 

.

Lasa un comentariu